Usuwanie elementów systemu Enovatio Portal jest możliwe na kilka sposobów:
- przy użyciu przycisku
,a następnie wybraniu opcji Usuń (Dokumenty,Zamówienia, Delegacje,Zadania,CRM,Kontakty,RWA,Płatności).
- Przejdź do wybranego modułu.
- Otwórz widok edycji rekordu.
- Kliknij przycisk Akcje.
- Wybierz opcję Usuń.
- Potwierdź swoją decyzję, wybierając Tak.
- po kliknięciu przycisku zawierającego ikonę kosza
(Kategorie i produkty, Zastępstwa).
- Przejdź na grid modułu (Kategorie i produkty, Zastępstwa).
- Przy wybranym rekordzie (produkcie/zastępstwie) wybierz ikonę kosza.
- Potwierdź swoją decyzję, wybierając Tak.
1. Przejdź na grid modułu Kategorie i produkty.
2. Zaznacz wybraną kategorię.
3. Kliknij ikonę kosza.
4. Potwierdź swoją decyzję, wybierając Tak.
- Po wybraniu
, a następnie kliknięciu opcji Usuń (Budżety).
- Przejdź do modułu Budżety.
- Przy wybranym budżecie kliknij pionowy wielokropek → zostanie otwarte menu kontekstowe.
- Wybierz opcję Usuń.
- Potwierdź swoją decyzję, wybierając Tak.
Kliknięcie opcji Usuń oznacza trwałe usunięcie rekordu, którego z poziomu Twojego konta nie można przywrócić.
Uprawnienia do usuwania elementów w danym module nadaje administrator.
Wyjątki:
- Dokumenty
- faktury ustrukturyzowane są nieusuwalne.
- nie masz możliwości usuwania dokumentów/faktur powiązanych z płatnością (dodaną w module Płatności).
- Płatności
- nie możesz usunąć płatności z wygenerowaną paczką przelewów.
- Zamówienia
- brak możliwości usunięcia zamówienia powiązanego z fakturą.
- uprawnienie do usunięcie zamówienia może być zawężone przez odpowiednią konfigurację w zależności od wybranego statusu (możesz nie mieć dostępnej opcji usuwania zamówienia przy określonym statusie).

- Zastępstwa
- jeśli nie posiadasz funkcji Administratora zastępstw, będziesz mógł jedynie usunąć zastępstwa, które dodałeś.
- Kategorie i produkty
- nie możesz usunąć kategorii/podkategorii z przypisanym produktem.
- Budżety
- budżet powiązany z zamówieniem bądź fakturą nie może zostać usunięty.
- CRM
- nie masz możliwości usunięcia spółki wykorzystanej w konfiguracji KSeF.
- nie możesz usunąć kontrahenta z przypisanym zadaniem czy projektem.
- Projekty
- system nie uwzględnia usuwania projektów. Za pomocą odpowiedniego statusu możesz oznaczyć taki projekt jako usunięty.
- Kontakty
- nie możesz usunąć kontaktu powiązanego z użytkownikiem.
- Nie można usuwać rekordu z uruchomionym procesem. Po zakończeniu procesowania możliwość usunięcia zostanie odblokowana.